לפעמים אנחנו לא משתמשים בכל עשבי התיבול שאנחנו קונים למתכונים מסוימים. החבילות הן בדרך כלל גדולות ממה שאנחנו צריכים ונוצר מצב שאנחנו נאלצים לזרוק לפח חלק מהן או שהטעם פשוט הולך לאיבוד...

הרעיון: הקפאה!

ההקפאה שומרת על כך שהתבלין לא מאבד את הטעם ולא פוגע בניחוח :-)

צעדים להקפאת עשבי תיבול:

לוקחים עשבי תיבול טריים, רצוי מהשוק או מהגינה שלך ושוטפים במים היטב.
ניתן לקצוץ אותם היטב, או להשאיר אותם עם הענפים והעלים הגדולים. בתמונה העשבים קצוצים.
למלא כ 2/3 ממגשי קוביות הקרח בעשבי תיבול.


ניתן לערבב כמה עשבי תיבול יחדיו (מרווה, תימין, רוזמרין וכו).
מלאו את שאר 1/3 תכולת המגש בשמן זית כתית, מרגרינה או חמאה מומסת מעל לעשבי התיבול.
כסו את המגשים בעזרת נייר נצמד והכניסו למקפיא.


לאחר מספר שעות, ניתן להוציא את "קוביות התבלינים" ולהכניס כל קובייה לשקית נפרדת ולאכסן לפי סוגים (כמובן במקפיא)
הקפידו לרשום על כל שקית את סוג התבלין בשקית (והשמן או החמאה).

עכשיו מה שנותר הוא שתתחילו לבשל ותזמינו אותנו לצהריים :-)

קרדיט: כתבה ותמונות