x

שכחתי סיסמא

הזינו את כתובת הדוא”ל איתה נרשמתם לאתר ואנו נשלח לכם סיסמא חדשה

כניסה לחברות
שכחתי סיסמא

משתמש קיים

שכחתי סיסמא

הרשמה לאתר למשתמש חדש

שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

x

שכחתי סיסמא

הזינו את כתובת הדוא”ל איתה נרשמתם לאתר ואנו נשלח לכם סיסמא חדשה

שאני אקלף? מה פתאום!

מערכת פידבק 13.03.2013

המשימה הכי מבאסת במטבח, ללא ספק. מה שלא נעשה תמיד הידיים יסריחו (יש לנו רעיון אך לפתור את זה...בקרוב) אחרי התעסקות של כמה דקות ארוכות של קילוף ראש שום.

אז יש כמה אפשרויות:

איש פידבקלהשתמש בשום כתוש קפוא - אם שופטי מאסטר שף ישמעו את זה, אנחנו גמורים.

איש פידבקלסנג'ר מישהו אחר שיקלף במקומכם (רצוי לא כזה שישן לידכם בלילה).

איש פידבקלראות את הסרטון הבא.

לקלף במיקרוגל

 

אם עוד לא נרשמתם לאתר, אתם מפסידים! בקרוב עוד יותר פרסים והטבות לחברי קהילת פידבק!

להרשמה לחצו על "כניסת רעיונאים" כאן למעלה או "הרשמה באמצעות פייסבוק"

ללקק את האצבעות

מערכת פידבק 21.01.2013

רעיונות גאוניים לא תמיד חייבים לעלות כסף, לפתור את משבר המים או להביא שלום עולמי, לנו מספיק רעיון יצירתי שיפתור לנו בעיות קטנטנות.

הרעיון הזה הוא בדיוק כזה: קטן, פשוט וגאוני.

אז מי מכם שלא אכל צ'יטוס בחייו כנראה לעולם לא יבין את ההתעסקות בשאריות החטיף על האצבעות, ולא, במבה לא נחשב, הוא ממש "ילד" לעומת הצ'יטוס :-)

זה נדבק לאצבעות כמו דבק מגע טעים שלא מוכן לעזוב אם לא ילקקו אותו, נורא (טעים).

אז מה הרעיון אתם שואלים? מקלות אכילה!

כן כן, אוכלים את הצ'יטוס בעזרת מקלות אכילה (צ'ופסטיקס). אפשר לאכול ישר מהשקית או אפילו מתוך קערה, הכל הולך.

יש שיגידו שזה ממש חטא, שכל ההתעסקות וליקוק האצבעות הוא חלק מהתענוג (יש בזה משהו), אחרים יאמרו שזה אימון טוב לרכישת מיומנות בשימוש בצ'ופסטיקס....אנחנו אומרים: תבחרו מה שעושה לכם טוב :-)

 קרדיט תמונות: www.thekitchn.com

 

השלג נכנס למטבח

מערכת פידבק 10.01.2013

מי שלא אוהב את השלג שיקום! אנחנו בטוחים שאין אף אחד. יש בשלג משהו נקי ויפיפה (חוץ מהקור העז שהוא מביא איתו).

לא מצאנו לכם רעיונות מה לעשות בשלג. בדרך כלל משתמשים בשקיות אשפה, בונים איש שלג וכל שאר הפעילויות שגורמות לכם לחזור הביתה רטובים עד לשד עצמותכם.

אז לכל אלה שלא באזור השלג או שלא יוצאים מהבית, הנה רעיון מדליק שיכניס את אווירת השלג לתוך המטבח שלכם.

מצאנו במקרה את התמונה הזאת בבלוג מדליק שנקרא not your mommas cookie, ואם אתם מחפשים את המתכון המלא, הנה קישור למתכון מהבלוג.

אבל, ליצירתיים שכמותכם כנראה אין צורך במתכון מלא אלא יספיקו התמונות וכמה מילות הסבר לרעיון עצמו.

אז שנצא לדרך?

אז כמובן שדבר ראשון צריכים להכין את העוגה האישית/קאפקייק - תמצאו מתכון טעים וקליל, תכינו ותחזרו לפה :-)

אחרי שיש לנו את העוגה טובלים אותה או מורחים עליה שוקולד לבן או אפילו חמאה (זה יהיה הדבק).

עכשיו נכין את ה"שלג" על העוגה - כאן הם השתמשו בסוכר, לדעתינו (הלא מקצועית) אפשר להשתמש בקוקוס, גם טעים, גם יותר בריא וגם נראה כמו שלג.

עכשיו "מציירים" עץ שוקולד - אין צורך להשקיע עד כדי ציור עץ על תבנית האפייה (רק אם ממש בא לכם), אפשר פשוט להמיס את השוקולד ו"לצייר" משהו שנראה כמו עץ, יותר מדליק אפילו שיצאו כמה עצים שונים. חשוב שיהיו ענפים, אחרת איפה נשים את השלג?

אחרי שהעץ שוקולד התקרר קצת, מורחים מעט שוקולד לבן (חמים) על כמה "ענפים" ובמהירות מפזרים את הקוקוס או הסוכר (מה שבחרתם) על הענפים.

ושוב, מכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

עכשיו מרכיבים:

שימו לב שהם השתמשו בקיסם על מנת להחזיק את עץ השוקולד, אנחנו לא כל כך בעד, קצת מסוכן. רעיון אחר שאפשר לנסות הוא לייצר שקע בתוך העוגה בעזרת סכין ולהכניס את העץ לתוכו בעדינות.

זהו, הכל מוכן, בתאבון וחורף חמים וטעים :-)

 

יש לנו עוד מלא גאדג'טים מעוצבים למטבח

עוגיות כפתור

מערכת פידבק 05.01.2013

שאנחנו רואים אוכל אנחנו קצת מאבדים את זה, במיוחד שהוא נראה מדליק וטעים!

ה"עוגיות כפתור" הן בדיוק מה שאנחנו צריכים ליד הקפה בבוקר, גם נראה טעים, קטנטנים ומיוחדים.

את המתכון לעוגיה עצמה אנחנו לא נביא כאן, אנחנו בטוחים שאתם יודעים לעשות עוגיות (ובאמת, לא משנה איזה סוג).

אז הכנתם את הבצק, מה הלאה?

חותכים עיגולים קטנים (הגודל צריך להיות מעט גדול מפקק של בקבוק שתיה סטנדרטי)

לוקחים פקק של בקבוק, מניחים אותו הפוך (כמו בתמונה) ולוחצים מעט, זאת על מנת לייצר את השקע של הכפתור.

בעזרת קש, מחוררים את 4 חורי הכפתור בעוגיה.

זהו, עכשיו לתנור

לאוהבי שוקולד, ניתן להמיס שוקולד ולטבול את העוגיות בתוך הבלילה, כאשר זה יתקרר זה יראה מדליק...וטעים :-)

 

בתאבון! מחכים לפידבקים...

מקור

עצור בטרם תעבור

מערכת פידבק 02.01.2013

נאוית וישקי סוויסה העלתה לעמוד הפייסבוק שלנו את התמונה המדליקה של הרמזור עם הכיתוב: "מאפינס רמזורים ליום זהירות בדרכים:)"

ואנחנו, כמו ילדים קטנים ומתלהבים...התלהבנו!

ביקשו מנאוית לרשום לנו פוסט מלא על הרמזור, היא כתבה הכל ולא החסירה אות! קבלו אותו:

הוראות הכנה למאפינס רמזורים

מכינים בלילה לפי מתכון של עוגת שוקולד פשוטה לילדים...יוצקים לתוך תבנית של מאפינס מאורכים, אופים ומקררים.

מכינים רויאל אייסינג

איך מכינים רויאל אייסינג?

מרכיבים:

חלבון ביצה ,250 גר אבקת סוכר,1 כפית מים עם טיפת לימון, צבע מאכל (עדיף ג'ל)

1. מערבבים את החלבון עם מי הלימון.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך אך לא מאוד. ניתן להתאים את המרקם ע"י הוספת אבקת סוכר עד לקבלת המרקם הרצוי.

צביעת רויאל אייסינג:

1. מחלקים את הרויאל אייסינג לכלים נפרדים (לפי למספר הצבעים אשר רוצים שיהיו).
2. מוסיפים צבע מאכל לכל חלק עד לקבלת הצבע הרצוי.

איך עובדים עם רויאל אייסינג?

1. מכינים את הבלילה לפי המתכון לעיל.
2. מוזגים את הבלילה לתוך שקית הזילוף.
3. קושרים את שקית הזילוף.
4. גוזרים במספריים את פינת שקית הזילוף. מומלץ לעשות חור קטן מאד ולהגדיל במידת הצורך.
5. מזלפים פס דק סביב השטח שרוצים לקשט וממלאים אותו.

אפשרי למצוא גם תערובות מוכנות .....

מה עכשיו?

ע"י זילוף מצפים את החלק העליון של המאפין ברויאל אייסינג לבן ואז מוסיפים צבעים ומזליפים עיגולים בצבעי הרמזור.

אפשרי להדביק עדשים משוקולד שיחליפו את עיגולי הרויאל אייסינג הצבעוניים.

לסיום מצמידים שיפוד עץ למאפינס...שיהיה בתאבון...

 

 

מחפשים רעיונות למתנות לעובדים שלכם?

בוא אלי פרפר טעים

מערכת פידבק 21.12.2012

אז כנראה שבכל זאת סוף העולם לא יגיע ולא נוכל לתרץ את הקינוח הזה כ"סעודה האחרונה". אין ברירה, כנראה נחטא בחטא הקלוריות.

התמונה אומרת הכל, אין לנו הרבה מה להוסיף: עוגת שוקולד חמה עם סוג של קצפת בצבעים (תזרמו עם מה שבא לכם).

אבל הרעיון המדליק הוא הפרפרים משוקולד! ואת זה אנחנו רוצים לנסות ולהסביר לכם איך עושים.

מצרכים:

שוקולד חום - איכותי!

שקיות חזקות עם סגר פלסטיק (זיפלוק)

נייר אפייה

נייר עבה/קרטון/בריסטול

אוקי. מה עושים עכשיו?

גוזרים את נייר האפייה והבריסטול לאותו גודל - בערך A4

מקפלים את הנייר והבריסטול לחצי

מניחים את נייר האפייה על הבריסטול

ומה עם השוקולד?

ממלאים את השקית בחופן שוקולד

מניחים את השקית במים חמים ומועכים את השוקולד עד שלא יהיו גושים

מוציאים את השקית עם השוקולד המומס ומרכזים את התכולה בפינת השקית

עושים חור קטן ומתחילים לצייר את הפרפר על נייר האפייה כאשר הוא מעט מקופל

מה לי ולציור?

אין מה לדאוג, החלק החשוב הוא ש"גוף הפרפר" יהיה בדיוק בקיפול הבריסטול. כמו כן, חשוב שהכנפיים יהיו מחוברות לגוף הפרפר.

לאחר שסיימתם, מכניסים למקרר כאשר הבריסטול עדיין מקופל לכדי 90 מעלות ליצירת זווית לכנפי הפרפר.

זהו. לאחר שהשוקולד התקשה מוציאים ומניחים על העוגה,הקינוח או סתם משוויצים :-)

קרדיט: קישור

משדרגים את התותים

מערכת פידבק 18.12.2012

עזבו אתכם מארוחת צהריים כבדה, מצאנו לכם את הקינוח המושלם!

מה יכול להיות יותר מושלם מתותים ויוגורט? אז זהו, שאין.

ניתן לשנות את הרעיון כמובן, תנו ליצירתיות שלכם לפרוח. אבל אנחנו נסביר כאן בקצרה איך עושים את זה ואיך זה אמור לצאת כזה יפה :-)

הוראות הכנה:

סננו את היוגורט כך שיהפוך סמיך ככל שניתן (בטוח שגם יש יוגורט מתאים יותר, תבדקו את הנושא)

חתכו את חלקו העליון של התות

טבלו את התות השלם ביוגורט

הכניסו להקפאה והניחו את התות על חלקו העליון והמיושר

בצעו את הפעולה הקודמת עוד לפחות פעמיים כך שהיוגורט על התות יהיה מספיק עבה.

חתכו את התות ל 2 חצאים (ניתן כמובן להשאיר שלם).

הגישו והשוויצו :-)

קרדיט: מקור תמונות

רעיון לשמירה על טריות התבלינים

מערכת פידבק 11.12.2012

לפעמים אנחנו לא משתמשים בכל עשבי התיבול שאנחנו קונים למתכונים מסוימים. החבילות הן בדרך כלל גדולות ממה שאנחנו צריכים ונוצר מצב שאנחנו נאלצים לזרוק לפח חלק מהן או שהטעם פשוט הולך לאיבוד...

הרעיון: הקפאה!

ההקפאה שומרת על כך שהתבלין לא מאבד את הטעם ולא פוגע בניחוח :-)

צעדים להקפאת עשבי תיבול:

לוקחים עשבי תיבול טריים, רצוי מהשוק או מהגינה שלך ושוטפים במים היטב.
ניתן לקצוץ אותם היטב, או להשאיר אותם עם הענפים והעלים הגדולים. בתמונה העשבים קצוצים.
למלא כ 2/3 ממגשי קוביות הקרח בעשבי תיבול.


ניתן לערבב כמה עשבי תיבול יחדיו (מרווה, תימין, רוזמרין וכו).
מלאו את שאר 1/3 תכולת המגש בשמן זית כתית, מרגרינה או חמאה מומסת מעל לעשבי התיבול.
כסו את המגשים בעזרת נייר נצמד והכניסו למקפיא.


לאחר מספר שעות, ניתן להוציא את "קוביות התבלינים" ולהכניס כל קובייה לשקית נפרדת ולאכסן לפי סוגים (כמובן במקפיא)
הקפידו לרשום על כל שקית את סוג התבלין בשקית (והשמן או החמאה).

עכשיו מה שנותר הוא שתתחילו לבשל ותזמינו אותנו לצהריים :-)

קרדיט: כתבה ותמונות

הצטרפו למועדון החברים של fidbek

 

 

קמפיינים פעילים באתר

רעיונות וחוות דעת עבור האתר החדש של המעצבת רוני עוזיאל

תנו רעיון מנצח
וזכו בזוכה ראשון ב-300 ₪ לרכישה באתר ו-7 זוכים נוספים בשובר בסך-100 ₪ לא כולל משלוח
שווי המתנה: 1000
לפרטים והגשת רעיון
זמן שנותר: 14 ימים

הצטרפו למועדון הרעיונאים שלנו

והישארו מעודכנים בכל הרעיונות והפרסים

כבר נרשמתי